Luke

Luke
"Loket"

Född: 2013
Mankhöjd: ca 175 cm
Storhäst
Valack

Ägare: Helena Ström

Loket, eller Luke som är hans riktiga namn, är vårat nyaste tillskott till ridskolan. En stor herre som är störst av alla våra ridskolehästar. Han är väldigt grön i utveckligen fortfarande så just nu tas det väldigt lugnt med han. Han är annars väldigt fin i ridningen och har kommit väldigt långt i utveckligen sen han kom till oss tidigare i somras. Han är fortfarande lite vinglig och obalanserad under ryttare så när man rider han gäller det att man själv är väldigt stabil i hand, skänkel och sitsen.

Han har stor potential och utan tvekan kommer han vinna många av elevernas hjärtan på ridskolan. Han är hur snäll som helst men blir lätt närgången då han fortfarande är lite bäbis av sig.

Ernest van de Zuuthoeve

Ernest van de Zuuthoeve
"Zorro"

Född: 2004
Mankhöjd: 178 cm
Storhäst
Valack

Ägare: Amanda Nitsing

Zorro är Amandas tävlingshäst men går ibland med på lektioner på ridskolan, oftast i dressyr. Han är tävlad upp till 130 nationellt med Amanda och Lätt A4 Dressyr.

Zorro är väldigt snäll men lite ängslig av sig, han vill gärna bli klappad, men lite försiktigt! Han är lite rädd av sig och kan lätt bli nervös runt andra hästar men aldrig mot människor.

Eftersom han är Amandas tävlingshäst i hoppning så är det hans bästa grej. Han hoppar gärna av stort så det gäller att hänga med på han om man har honom på lektion när han hoppar in som ridskolehäst!

Candy

Sweet as Candy
"Candy"

Född: 2001
Mankhöjd: 163 cm
Storhäst
Sto

Ägare: Per Larsson

Candy är en av Amandas gamla tävlingshästar som nu går med i ridskoleverksamheten. Hon har tävlat upp till 110 cm med Candy.

Candy är mjuk i ridningen och väldigt känslig. Hon är känslig i munnen och för skänklarna så det gäller att vara stadig men följsam som ryttare. Hon är en välriden och pigg häst som är framåt för alla hjälper.

Hon har lite temperament i hoppningen och tycker det är superkul men blir samtidigt väldigt känslig och lite osäker ibland. Det gäller som ryttare att vara följsam. Hon kan stanna ibland om man rycker henne i munnen och blir hård i handen men annars hoppar hon som en klippa.

När hon blir riden ordentligt är hon den hästen man verkligen vill utvecklas på och rida mer. Hon kan verkligen mycket och de visar hon när man arbetar henne rätt.

Nisse

Nisse
Född: 2005
Mankhöjd: 155 cm
Storhäst
Valack

Ägare: Amanda Nitsing

Nisse är en av de snällare hästarna vi har. Har är en liten storhäst som är viktbärande. Han går hem hos barn så som hos vuxna. Då han är så snäll funkar han superbare ha med på barnlektionerna för de allra minsta och hos de vuxna erfarna ryttarna. Han älskar att hoppa och är en klocka när man rider ut i skogen!

Han är lite av en favorit hos barnen då han är så stor jämfört med de små ponnysarna vi har som går samma lektioner som honom.

Nahjar

VS Nahjar
"Najje"

Född: 2008
Mankhöjd: 148 cm
D-ponny
Valack

Ägare: Amanda Nitsing

Som rasen arabiskt fullblod är kända för så har han sin stilighet som lika så sin nätthet på benen. Denna kille kommer försöka göra allt du ber honom om så länge du kan hjälpa han med balansen, vilket han kan trassla till lite med.

Snäll med alla hjälper och mycket krut när det kommer till hoppningen, han gör inte allt åt dig däremot. Ganska mycket häst att rida när man hittat samspel med honom men hur underbar som helst eftersom han alltid vill göra det bästa han kan och är positiv till arbete. Najje är en häst som kan gå med både lite mer gröna ryttare, samt de mer erfarna ryttarna.

Pralin

Pralin

Född: 1998
Mankhöjd: 147 cm
D-ponny
Sto

Ägare: Amanda Nitsing

Amanda har tidigare tävlat hoppning på Pralin, men nu går hon med i ridskoleverksamheten. Hon kan inte åka transport eller hästbuss så hennes karriär med att komma ut och tävla tog slut.

Pralin älskar att hoppa men kan lätt bli lite surig om man försöker bestämma för mycket och ”ratta” mellan hinderna. Så länge man är följsam och mjuk är pralin den häst man vill hoppa på. En riktig läromästare. Hon kan vara ganska het men skulle aldrig vara dum. Amanda har tränat gymkhana på henne så hon är kvick i fötterna och smidig i kroppen!

Sultan

Sultan
"Syltan"

Född: 2003
Mankhöjd: 144 cm
D-ponny
Sto

Ägare: Amanda Nitsing

Syltan är en väldigt känslig häst och lyssnar mycket på ryttarens signaler. Hon läser lätt av situationen så det gäller att vara målmedveten på henne och visa att man kan.

Hon är annars väldigt snäll och försöker alltid sitt bästa utifrån det man gör med henne. Hon är arbetsvillig och trevlig i ridningen.

Syltan går bra med alla olika typer av ryttare då hon är så snäll. Hon går mest med på vuxenlektioner och ungdomslektioner, men rycker ibland in på lektionerna för de allra minsta!

Giggan

Red Girl
"Giggan"

Född: 2003
Mankhöjd: 134 cm
C-ponny
Sto

Ägare: Amanda Nitsing

Giggan en våran enda C-ponny. Hon är lugn i ridningen men piggnar till i hoppningen och blir mer framåt. Hon hoppar allt och gör det väldigt snällt, därför passar hon så bra med de mindre ryttarna. Hon är positiv till arbete och lyssnar bra på signalerna som ryttarna ger. På uteritter blir hon lite smått envis då hon är en riktigt hungrig gräsätare!

Harry

Harry

Född: 2011
Mankhöjd: 129 cm
B-ponny
Valack

Ägare: Amanda Nitsing

Harry är en maxad B-ponny som vet vad han vill. Han är väldigt bestämd så man får verkligen visa att man bestämmer. Han är snäll när han rids men du måste vara en tuff ryttare och lägga i en växel till så att han lyssnar. Harry skulle aldrig göra något dumt då han har ett hjärta av guld, men han blir lätt lite småbusig under uteritter. Vem gillar inte att galoppera utomhus?

Snygg

Snygg

Född: 2007
Mankhöjd: 128 cm
B-ponny russ
Valack

Ägare: Amanda Nitsing

Snygg är en av våra piggaste ponnyer som älskar att hoppa. Han har hoppat bana upp till 90 cm på träning. Han går även väldigt fint i markarbetet och dressyren.

Snygg är en herre med mycket motor som gärna springer fort. Han är alltid snäll och skulle aldrig vilja ryttaren illa. Han är en riktigt matälskare precis som Giggan, så på uteritter drar han gärna ner huvudet för att käka lite gräs så det gäller att man har endel muskler när man sitter på hans rygg!

Tora

Tora

Född: 1998
Mankhöjd: 125 cm
B-ponny russ
Sto

Ägare: Amanda Nitsing

Tora är en pigg liten ponny som tycker om att hoppa. Hon är supergullig i ridningen och gör inget dumt. Kan bli lite pigg ibland men hon skulle aldrig vilja ryttaren något illa. Hon har väldigt korta steg så när hon travar kan de kännas som om hon travar superfort men egentligen bara kort.

Simba

Cymbal
"Simba"

Född: 2013
Mankhöjd: 115 cm
B-ponny
Valack

Ägare: Amanda Nitsing

Simba är en liten kille som är väldigt omtyckt på ridskolan. Mångas favorit helt enkelt! Han stod tidigare på Karlslunds ridskola och innan dess kom han faktiskt hela vägen från Polen. Simba är en väldigt mysig kille, men också väldigt bestämd! Han testar gärna sin ryttare med lite bus ibland, och hoppningen tycker han ibland är lite klurig.. Han är en riktig favorit av många barn, och även den som bestämmer mest i hagen, ja förutom Nisse då som är ledaren. Simba är en riktig stjärna att rida ut på, det älskar han!

Sonja

Sonja

Född: 2011
Mankhöjd: ca 138 cm
C-ponny, Fjordkorsning
Valack

Sonja Född: 2011Mankhöjd: 138 cmC-Ponny Fjordkorsning
Ägare: Amanda Nitsing
Sonja är ett av våra senaste tillskott. Hon kom till ridskolan tillsammans med Fille under våren 2021. Hon är en fjordkorsning med mycket krut i benen som gärna springer på under lektionerna. Hon tycker det är så roligt att jobba! En mycket energisk pingla. Hon älskar att bli ompysslad och kliad så hon kliar gärna tillbaka. Sonja kommer att vinna många hjärtan hos er elever!

Fille

Formation/Fille

Född: 2012
Mankhöjd: ca 156 cm
C-ponny, Engelskt Fullblod
Valack

Ägare: Amanda Nitsing 


Formation, eller Fille som är hans smeknamn, är en av ridskolans senaste tillskott som kom till ridskolan tillsammans med Sonja våren 2021.Fille är av rasen engelskt fullblod och har ett hjärta av guld. Han är för tillfället under utbildning då han är väldigt grön men kommer så småningom att börja gå med i verksamheten. Han är fortfarande lite obalanserad, men visar stor potential till utveckling och lär sig fort. Fille kommer garanterat vinna många av elevernas hjärtan då han är genomsnäll och världens goaste häst.

Imre

Imre 

Född: 2002
Mankhöjd: ca 153 cm
Korsning
Valack


Ägare: Amanda Nitsing


Här är en häst ni kanske sett i stallet och undrat över vem det är.
Imre är en korsning mellan raserna connemara & svenskt halvblod och är den enda hästen just nu som står på ridskolan men som inte går med i ridskoleverksamheten.
Han är en av Amandas gamla tävlingshästar som nu rids av en av tjejerna som jobbar på ridskolan då han inte passar in så bra som ridskolehäst för att han är för pigg och stark.